Sari la conținut

Despre noi

IPTANA S.A. a fost înfiinţată în 1953, fiind prima firmă specializată în studii şi proiecte pentru lucrările publice de interes naţional şi cu un rol major în dezvoltarea infrastructurii transporturilor rutiere, navale si aeriene din Romania.

Cele mai importante constructii din acest domeniu realizate in Romania poarta marca “PROIECTAT IN IPTANA”.

In cei aproape 70 de ani de activitate in domeniul sau de specialitate, IPTANA a proiectat aproximativ 80% din drumurile noastre naționale, majoritatea podurilor situate pe aceste drumuri și, în domeniul infrastructurii maritime și fluviale, pe baza documentațiilor elaborate de IPTANA, se afla în prezent în exploatare suprafete de operare cu o lungime totala ce depaseste 30500 m, cu diverse solutii constructive. Capacitatea de operare realizată în porturile fluviale românești sub marca “IPTANA” depășește 56 milioane tone/an. Au fost elaborate proiecte de dezvoltare și modernizare pentru toate cele 17 aeroporturi din țară.

Aflata în proprietatea unor actionari privati, in prezent dispunand de proximativ 50 de angajati, IPTANA ramane un jucator major pe piata proiectarii si a consultantei din Romania.

Activitatea de proiectare si consultanata este grupata într-un Departament de Proiectare cu 3 echipe specializate in proiectare de autostrazi, drumuri, poduri, lucrari hidrotehnice, aeroporturi si constructii civile. Structura multidisciplinara a firmei ne asigura capacitatea de a prelua şi de a intocmi cu profesionalism si competenta orice tip de studiu, respectiv documentatie tehnica şi economica aferenta constructiilor pentru transporturi, în oricare din fazele de studiu şi proiectare prevazute de legislatia în vigoare nationala si europeana. IPTANA dispune de dotarile tehnice necesare, precum şi de personal competent pentru efectuarea studiilor de teren nedistructive, a studiilor topografice aferente constructiilor pentru transporturile rutiere, navale si aeriene. IPTANA dispune, de asemenea, de profesionisti pentru întocmirea proiectelor de inginerie a mediului, a studiilor, calculelor şi modelarilor hidraulice şi hidrologice.

Conducerea S.C. IPTANA S.A. a stabilit o strategie integrata privind calitatea, mediul, sănătatea și securitatea în muncă, în conformitate cu celelalte strategii ale companiei, pentru a dovedi și garanta calitatea produselor și serviciilor noastre, alături de preocuparea noastră continuă pentru protectia mediului si sanatatea si securitatea umana, care raspund eficient cerintelor si asteptarilor clientului in ceea ce priveste caracteristicile si performantele.

In prezent, IPTANA SA se afla in procedura de insolventa prin reoganizareaavand in derulare Planul de reorganizare aprobat de creditori si avizat de judectatorul sindic si suntem increzatori in finalizare cu succes a procedurii si revenirea societatii in topul companiilor de proiectare si consultanta in domeniul infrastructurii de transport din Romania.

The Platinum
Star Award

Calitatea proiectelor elaborate de IPTANA este atestată în egală măsură de „The Platinum Star Award” acordat de Business Initiative Directions și premiile acordate de Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR). Aceste premii sunt rezultatul interesului nostru susținut pentru menținerea și îmbunătățirea Sistemului de Management Integrat în conformitate cu cerințele standardelor SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015 și SR OHSAS 45001:2018, care permit o îmbunătățire permanentă a serviciilor prestate si a organizarii firmei.